top of page

CLS Polyurea Coating

CLSEurope_Coating_logo_png.png

CLS Polyurea Coating service werkt met Polyurea hotspray systemen. Dit zijn snelhardende coatings op basis van polyurea of polyurethaan met een droogtijd van enkele seconden.

 

Deze techniek biedt dan ook ongekende mogelijkheden. Binnen Europa neemt deze techniek een grote vlucht waarbij meer en meer vooraanstaande architecten en opdrachtgevers de mogelijkheden zien van deze systemen.

 

De coatings zijn hoog reactief en harden binnen enkele seconden uit. Polyurea hotspray biedt door deze eigenschap direct resultaat tijdens de uitvoering en zal daardoor al na enkele minuten beloopbaar zijn.

 

Het aanbrengen wordt gedaan met speciale spuitapparatuur.

Toepassingen Polyurea coating

Hotspray membraan:
Uw vloer echt vloeistofdicht maken? Dat doet u met een hotspray membraan. Zo vermijdt u meteen ook dat vocht in uw constructie dringt en schade aanricht.

Hotspray beschermt beton en staal:
We brengen een hoog reactieve hotspraycoating aan op uw stalen of betonnen constructie om die te beschermen tegen corrosie, chemische stoffen of slecht weer.

De spray werkt uiterst snel: binnen enkele uren kunt u een beschadigde vloer weer in gebruik nemen zonder risico.

Eindeloze toepassingen
CLS Europe heeft veel ervaring in het aanbrengen van hotspray coatings op allerlei plaatsen en voor allerlei toepassingen:

 • Tanks, inkuipingen en catastrofebekkens

 • Stalen wanden en vloeren

 • Vloerafwerking en parkeerdekken

 • Containers

 • Laadvloeren Vrachtwagens

 • Bedrijfswagens

 • Praalwagens

 • Decors

 • Zwembaden

Hotspray coatings zijn goed bestand tegen vele chemicaliën. Op verzoek sturen wij u graag een uitgebreide chemicaliën bestendigheidlijst toe.

CLS Europe_coating055.jpg
Toepassingen en werkwijze
CLS Europe_coating001.jpg

Kwaliteit en applicatiewijze

Het verwerken van Polyurea hotsprays dient zorgvuldig plaats te vinden:

Om aan alle kwaliteitseisen voor deze coatings te kunnen blijven voldoen volgt CLS Europe een kwaliteitsprotocol.

Dit protocol bevat onder meer zaken als probleemanalyse, productkeuze, systeemopbouw, ondergrondvoorbereiding, uitvoering op locatie, veiligheid op de werkplek tijdens de verwerking van polyurea evenals een (verzekerde) garantie.

Tijdens de applicatie van hotspray coatings is het van belang dat de verwerkingscriteria worden afgestemd op de situatie en omgevingsvariabele.

Hogedruk apparatuur

Hotspray coatings worden altijd met behulp van gespecialiseerde hogedruk spuitapparatuur verwerkt. Deze nemen een aantal functies voor hun rekening:

 • Verwarmen van de hotspray materialen tussen de 65-85ºC om de mengbaarheid van het A en B component te bevorderen en mogelijk te maken, de hotspray materialen dun en vloeibaar te maken en om het geheel snel genoeg te laten reageren.

 • De beide hotspray componenten in de juiste verhouding te doseren.

 • Beide component homogeen te vermengen.

 • Het gemengde hotspray materiaal vernevelen zodat het spuitbaar wordt.

Gespecialiseerd bedrijf

Het aanbrengen van hotspray coatings wordt enkel uitgevoerd door gespecialiseerde bedrijven welk beschikken over de correcte apparatuur en certificaten.

 

CLS Europe heeft de nodige kennis, ervaring en certificaten om te werken met polyurea coatings om op locatie of in eigen huis hotspray coatings te spuiten.

CLS Europe BV is dan ook Prokol Preferred Applicator.

Prokol_edited.jpg
CLS Europe_coating016.jpg

REALISATIES

Ontdek een greep uit onze afgelopen realisaties. Contacteer ons voor uw specifieke vraag of project.

Realisaties
bottom of page